Obrador del Parc Agrari de la Conca d'Òdena

Ets productor i busques un espai professional per elaborar els teus productes?

L’Obrador Compartit del Parc Agrari de la Conca d’Òdena t’ofereix tot el que necessites per transformar les teves matèries primeres en productes d’alt valor afegit, amb la màxima qualitat i seguretat alimentària.

Situat a Jorba (Avinguda de L'Ermita de la Sala, 08719, Barcelona), compta amb 120 m² equipats amb maquinària professional, dividits en dues àrees especialitzades:

Obrador de vegetals: ideal per a la transformació d’hortalisses i fruites

Obrador de làctics: pensat per a la producció de formatges i derivats làctics

Tot el que necessites per transformar els teus productes

OBRADOR DE VEGETALS

A l'obrador de vegetals es disposa d'una àmplia varietat de maquinària i eines específiques per a la preparació i transformació de productes vegetals.

  • Autoclau Steril-Food 150 L.
  • Envasadora al buit SAMMIC model Su520
  • Túrmix - trituradora
  • Paeller professional 4 corones SAVEMAH Model OPC4
  • Talladora d’hortalisses CA-31 SAMMIC
  • Cutter - emulsionador K-82 SAMMIC
  • Tomatera GARHE GP3 + GR5 1 HP
  • pH-metre

Eines i estris de cuina: olla de 70L, olla de 30L, ganivet cuiner, ganivets punta, peladors, taules de tall, colador, recipients hermètics, escumadora, espàtula, gerra medidora, tisores de cuina, batedor, bàscula i balança de precisió.

Maquinària bàsica: fogons, forn, rentaplats, campana extractora, taules de treball i cambra de fred.

OBRADOR DE LÀCTICS

L'obrador de làctics està equipat amb la maquinària necessària per a la producció i transformació de productes lactis, garantint un procés òptim d’elaboració i conservació.

  • Pasteuritzador
  • Taula de quallar
  • Neveres d’afinat
  • Nevera de fred
  • Lira

Eines i estris de cuina: motlles de 0,5 i 0,250 kg, cullerot, espàtula, gerra per envasar, 8 reixes amb base rodant, cubeta de 120L i 55L per àcides, termòmetre, bàscula, pH-metre, raspall i eixugador.

Maquinària bàsica: fogons, forn, rentaplats, campana extractora i taules de treball.

FORMACIONS OBLIGATÒRIES

Per garantir el compliment de les normes d’higiene i seguretat alimentària, és imprescindible que tots els usuaris completin les formacions corresponents abans de fer ús dels obradors. A continuació, es detallen les formacions obligatòries segons l’àmbit d’actuació.

  • Formació obligatòria per tots els usuaris: Formació en higiene i seguretat alimentària per la implantació del SGSA (Sistema de gestió de la seguretat dels aliments) 

  • Formació obligatòria pels usuaris de l’obrador de vegetals: Funcionament operatiu de l’autoclau per a l’elaboració de conserves vegetals

  • Formació obligatòria pels usuaris de l’obrador de làctics: Funcionament del pasteuritzador i seguretat alimentària en un obrador de làctics 

Tarifes de l'Obrador Compartit del PACO (any 2025)

PRODUCTORS PUNTUALS

Preu per hora: 15€
Reserva mínima: 4 hores indivisibles (total 60€ per paquet de 4 hores)

PRODUCTORS HABITUALS

Quota semestral: 300€
Preu per hora: 9€
Reserva mínima: 4 hores indivisibles (total 36€ per paquet de 4 hores)

TARIFA PROVISIONAL PER A TOTS ELS USUARIS

Fins a l’obtenció del Registre Sanitari, els productors que vulguin realitzar proves de producció podran accedir a l’obrador amb un preu reduït de:

Preu per hora: 10€
Reserva mínima: 4 hores indivisibles (total 40€ per paquet de 4 hores)

Per a més informació o reserves, contacteu amb nosaltres.

Vols ser usuari de l'Obrador Compartit del PACO?

Si estàs interessat/da en utilitzar les nostres instal·lacions per al teu projecte, et convidem a consultar tota la informació detallada i la documentació necessària per fer-ho.

Descobreix com pots accedir als nostres serveis i aprofitar els avantatges d’un espai professional equipat per a la teva producció. 

Un cop completada tota la documentació, els arxius en format PDF s’han d’enviar a obrador@parcagrarico.cat.