Actualitat

24 de setembre, 2021

Jorba acollirà l’obrador comunitari del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Aquest nou espai, de més de 400 m2, es destinarà a les tasques d’obrador de productes d’horta o vegetals, lactics i carnis produïts al territori.

El futur obrador del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, que inclou quinze municipis –Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, Igualada, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí– ja té ubicació.

Concretament, s’establirà al terme municipal de Jorba, en una nau cedida per l’Ajuntament del municipi, a les instal·lacions del seu magatzem municipal. Aquest dimecres han visitat l’espai el vicepresident primer de l’ens comarcal, Jordi Cuadras, l’alcalde de Jorba, David Sánchez, representants dels consistoris dels implicats i representants del col·lectiu Eixarcolant.

Aquest nou espai, de més de 400 m2, es destinarà a les tasques d’obrador de productes d’horta o vegetals, lactis i carnis produïts a la Conca d’Òdena. La instal·lació permetrà la petita elaboració de productes transformats per contribuir al desenvolupament local, l’agroecologia, la sobirania alimentària i, en un àmbit més ampli, ha de contribuir a frenar el despoblament de les zones rurals. Des del Consell es licitarà properament la redacció del projecte executiu per a l'adequació d’aquest espai als nous usos d’obrador, que caldrà completar amb un altre espai de distribució. Jordi Cuadras afirma que “el territori està decidit a potenciar l’activitat agrícola com un motor econòmic que ens permeti, al mateix temps, crear oportunitats professionals, impulsar l’economia i mantenir la identitat d’un territori que històricament ha tingut els camps de conreu com un fet distintiu que li és molt propi; d’aquí neix el Parc Agrari de la Conca d’Òdena”. De la seva banda, David Sánchez destaca que “des de l’Ajuntament de Jorba creiem en les possibilitats de futur d’aquesta iniciativa, estem convençuts que l’agricultura té molt camp per córrer a l’Anoia i, per això, posem a disposició del Parc Agrari les nostres instal·lacions municipals”.