Actualitat

11 de novembre, 2022

Gran èxit de participació en la primera edició del RutaTast

Aquest passat diumenge 23 d’octubre va tenir lloc la primera edició del RutaTast del PACO (Parc Agrari de la Conca d’Òdena) una passejada gastronòmica d’uns 13 quilòmetres que va unir els municipis de Copons i Jorba fins a la urbanització de la Mallola (Santa Margarida de Montbui). Més de dues-centes persones van fer aquesta caminada que els va permetre visitar les explotacions, que s’anaven trobant al llarg de l’itinerari, tot alternant diversitat de camins com pistes forestals, senders estrets o petits corriols que els van fer passar per llocs tan emblemàtics com els horts de Copons, el gorg Salat, la resclosa de Jorba, el castell de Jorba o l’ermita de la Sala.

Però sense cap mena de dubte el gran atractiu del RutaTast van ser les degustacions que els participants s’anaven trobant al llarg del recorregut. Fins a dotze productors del Parc Agrari de la Conca Òdena els van oferir un petit tastet dels seus productes: tasts de vins, crep amb formatge fresc i melmelada de figa, estofat de melós de vedella de l'Albera amb cigronet de l'Alta Anoia, tall de xai a la brasa amb pa i allioli, formatge de cabra, coca de recapte de temporada i silvestre, degustació d'olis d’oliva de producció pròpia, truita de patates amb ous ecològics, cervesa artesana o gelat artesà amb llet de vaques de pastura. Aquests tastets van fer que tots els participants sortissin d’allò més satisfets d’aquesta primera edició del RutaTast, ja que van poder tastar productes locals, de temporada i, sobretot, conèixer de primera mà els seus productors.

Els productors que van participar en aquesta primera edició del RutaTast van ser: Celler Anna Rosell, Aliment Humà, Casa Nostra, Mas d'Ardesa, Can Travé, Celler Mestís, Formatgeria Flor d'Ametller, Col·lectiu Eixarcolant, Molí d'oli Can Gibert, Ous d'OR-PÍ, Cervesa La Naris i Ecomercaderet.

L’activitat del RutaTast ha estat organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia conjuntament amb l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena en el marc del projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. Un dels objectius del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és contribuir al desenvolupament d'un model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat, i que entre d’altres, sigui resilient al canvi climàtic. L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que conformen el Parc Agrari de la Conca d'Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l’administració local.