Actualitat

16 de juny, 2022

Gran èxit de la 2a Mostra de Productes de la Conca d'Òdena

El passat diumenge 29 de maig va tenir lloc al nucli de Rubió, al voltant del castell i amb unes vistes privilegiades, la segona edició de la Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d'Òdena. L'activitat va comptar amb la participació de 14 productors locals, que van poder donar a conèixer i vendre els seus productes.

Durant tot el matí i fins ben avançat el migdia, el més de miler d’assistents a la mostra van poder adquirir tiquets per consumir els tastets que havien preparat els productors especialment per a l’ocasió i que estaven elaborats amb productes de proximitat del Parc Agrari. Comentar que durant tot el dia hi va haver un ambient molt familiar i agradable, amb molta gent interessada en descobrir els productes de la zona.

La jornada es va iniciar a les 9h amb una xerrada a càrrec de la Marta Da Silva, que va oferir una ponència sobre cultius extensius sostenibles. Seguidament, la Júlia i la Clàudia Caparrós, del restaurant Cubics, van fer una demostració de com cuinar unes postres amb productes del Parc Agrari. La jornada va seguir a càrrec d’Ecomercaderet, que van realitzar un taller de cuina adreçat als infants, utilitzant només productes de la Conca d'Òdena. Finalment les activitats es van cloure amb un concert de “So Dolç Jazz Quartet”, amb Ohreylee, Aimar Redolad, Kike Pareja i Oscar Fanega.

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que formen el Parc Agrari de la Conca d'Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l’administració local. Un dels objectius del Parc Agrari és desenvolupar a la Conca d’Òdena un model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat, i que entre d’altres, sigui resilient al canvi climàtic.