Actualitat

07 de novembre, 2023

Diumenge 12 de novembre se celebra a Carme la Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Durant tot el matí es faran tastets d’aliments i productes del territori, activitats familiars gratuïtes, xerrades, música i cuina en directe 

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena i el Parc Agrari organitzen el proper diumenge 12 de novembre a Carme la 5a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, coincidint amb la Festa Major d’hivern del municipi.

La Mostra se celebrarà de 10h a 14h a la plaça de l’Església. A partir de les 10h els assistents podran adquirir tiquets per a consumir productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena en forma de petits tastets d’una gran varietat d’aliments i begudes, tot coneixent de primera mà tant els productes com els productors locals que hi ha al darrere. També hi podran comprar els productes per a endur-se a casa. Enguany a la mostra hi participaran una quinzena de productors del territori: Ecomercaderet, la Solana de Collbàs, Eixarcolant, Ous Or-Pí, Celler Anna Rosell, Estable 4 vents, Casa Nostra, Associació Aliment Humà, Celler Mestís, La Beneta,  Formatgeria Flor d'Ametller i Mas Buret.

Paral·lelament a la mostra, de 10.30h a 14h, hi haurà diverses activitats familiars gratuïtes com ara un  escape room rural, pintacares, un taller d’elaboració d’olives, un taller d’estampació d’una bossa de tela o un espai per a pintar motius del Parc Agrari. De 10.30 a 11.30h es faran tres “Píndoles de coneixement” per a descobrir els projectes de La Beneta, un cas de relleu generacional cooperatiu; La Solana de Collbàs, cultiu d'oliveres de secà; i La Rosella com a cultiu en temps de sequera: resultats del primer assaig de cultiu. Es tracta de tres xerrades molt interessants i vinculades al territori.  A les 11.30h hi haurà una demostració de cuina en directe i la jornada es clourà amb un concert del grup de música igualadí Mel i Cayena, que amenitzarà l’hora del vermut de 12.30 a 14h. 

Aquesta serà la 5a edició de la Mostra de Productes  del Parc Agrari. Les edicions anteriors es van celebrar a Santa Margarida de Montbui, Rubió, Capellades i Copons. Es tracta d’un esdeveniment impulsat per l’Associació de Productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena i el Parc Agrari, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i, en aquesta edició, l’Ajuntament de Carme.