Actualitat

05 de març, 2021

Associació de productors de la Conca d'Òdena

El dia 15 d'octubre de 2020, es va celebrar l'assemblea constituent de l'Associació de productors de la Conca d'Òdena, organisme que actuarà com a representació del sector en el marc del Parc Agrari.

Per arribar a la formació d'aquesta associació, es van realitzar trobades individuals amb molts dels productors de la zona per posar damunt la taula la proposta de la creació de l’associació i recollir les seves opinions i inquietuds.  Es va parlar primer amb actors claus dels diversos models i sectors productius que trobem a la Conca d’Òdena, i un cop es va confirmar el seu interès i la voluntat d’arribar a acords, tot i les clares diferències, es va contactar amb el conjunt de productors de la Conca per tal de traslladar la proposta a tothom i recollir tots els inputs necessaris per tal de començar a definir el funcionament i objectius de l’associació.

Durant el setembre de 2020 es va redactar l’esborrany dels estatuts de l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena, recollint la voluntat que havien manifestat els diversos productors i enfocant-se en aquells punts en comú i d’acord entre tots, des del productor d’horta ecològia a petita escala fins l’agricultor de cultius extensius de secà, passant pel pastor de cabres i el productor de vi. Aquest esborrany d’estatuts es va enviar a tots els productors i un cop introduïts les aportacions i els canvis suggerits es va convocar l'assamblea.

A l’assemblea van assistir 20 productors de la Conca i com a aspectes més rellevants es van aprovar els estatuts i es va constituir la primera junta de l’associació. Aquesta primera assemblea va ser també un punt de trobada, debat i plantejaments de futur, on per primer cop, productors de sectors i models tant diversos van debatre i van arribar a acords per tal de construir conjuntament un model de futur.